Vegetarburgere med crispy løkringer og dipp

22. mars 2017

Ina fra Mat på Bordet deler sine tips til hvordan du kan servere Liv Laga vegetarburgere.

Matblogger Ina-Janine Johnsen står bak den kjente matbloggen Mat på Bordet, og i samarbeid med oss i HOFF har hun testet nyheten Liv Laga vegetarburgere. Ina er stor fan av å lage mat fra bunnen av, men av og til synes hun det er helt i orden å ty til raske middagsløsninger.

Mat På Bordet serverer løkringer og dipp til Liv Laga vegetarburgere

– Ja, jeg kjøper «ferdigburgere» av og til, og synes det er kjempekjekt at det finnes gode, sunne burgere som du bare trenger å varme opp i ovnen eller steke i pannen, skriver Ina om Liv Laga på bloggen sin.

Etter å ha testet originalversjonen av Liv Laga vegetarburgere med en frisk salat, tomat, agurk, dipp og løkringer, er dommen fra Ina klar. Hun gir burgeren tommel opp!

Her er Mat på Bordets oppskrift og fremgangsmåte på løkringer:

Ina anbefaler 4-5 løkringer til én burger.

Ingredienser:
2-3 løk skåret i tykke ringer
3-4 ss hvetemel
1 egg
50 ml melk
5-6 ss griljermel
Paprika, salt, pepper
ca. 5 dl. solsikkeolje eller annen olje til fritering

Fremgangsmåte:
Ha hvetemel i en dyp skål eller tallerken med kant og bland sammen paprika, ca. 1 ts salt og litt nykvernet pepper.
Pisk egget sammen med melken og en klype salt i en dyp skål.
Ha griljermel i en dyp skål og krydre med paprika, salt og pepper.
Dyp løkringene i melet, så i egget og så i griljermel.

Lag hjemmelagde løkringer til Liv Laga vegetarburgere

Vil du ha ekstra sprø løkringer dypper du de en gang til i egget, og så en gang til i griljermelet. Bildet til venstre viser enkel panering og bildet til høyre viser dobbel panering:

Lag hjemmelagde løkringer til Liv Laga vegetarburgere

Varm opp oljen i en kjele til ca. 180°. Har du ikke termometer, kan du teste med en liten brødsmule eller ofre en løkring. Bruser oljen rundt brødsmulen/løkringen er oljen varm nok.
Friter løkringene i omganger. Du vil ikke ha plass til alle samtidig og oljen vil ikke klare å holde temperatur hvis den overfylles. 3-4 løkringer om gangen holder. Friter til de er gylne, og legg de på et brett dekket med tørkepapir. Ønsker du å holde løkringene varme kan du sette de i en forvarmet ovn (ca. 100°).
Server løkringene med Liv Laga vegetarburger, hamburgerbrød og diverse topping.
Det er alltid godt med saus til, både til vegetarburgeren og til løkringene. Bland rømme med litt ketsjup og hot saus for en perfekt dipp til begge.

Tips! Dersom du ikke ønsker å lage løkringer selv, finner du også løkringer fra HOFF i frysedisken i butikken.

Vegetarburgerne tilberedes i stekeovn fra frossen tilstand eller i stekepannen:

  • Forvarm ovnen til 200 °C (eller i varmluft 180 °C)
  • Fordel Liv Laga vegetarburgerne utover i en langpanne, gjerne med bakepapir i bunnen.
  • Sett brettet med Liv Laga vegetarburgere midt i ovnen, og stek dem til de er sprø, ca. 15 – 18 minutter.
  • Steketiden vil variere noe fra ovn til ovn.

Oppskriften på Inas hjemmelagde burgerbrød finner du her.

Liv Laga vegetarburgere med hjemmelagde løkringer og burgerbrød